kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1058]

Sałatka ryżowa z matiasem, pomidorkami, groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną sałatkę ryżową. Przygotowana z dodatkiem groszku i marchewki konserwowej, matiasa oraz mini pomidorków. Polecam.

Sałatka ryżowa z matiasem, pomidorkami, groszkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka ryżowa z matiasem, pomidorkami, groszkiem

 

  • 10 dag ugotowanego ryżu
  • 1 mała puszka marchewki z groszkiem
  • 1/2 dużej czerwonej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 filety matiasa lekko solonego
  • 10 pomidorków mini rzymskich
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa z matiasem, pomidorkami, groszkiem
Marchewkę z groszkiem przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Czerwoną cebulę obieramy z łusek i kroimy kostkę. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pomidorki myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Matiasa kroimy na mniejsze kawałki.

Do miski wkładamy ryż, pokrojone składniki, odsączoną marchewkę z groszkiem, pomidorki i dodajemy jogurt oraz przyprawy. Mieszamy.
Sałatka ryżowa z matiasem, pomidorkami, groszkiem
Marchewkę z groszkiem odsączamy z zalewy na cedzaku.
Sałatka ryżowa z matiasem, pomidorkami, groszkiem
Pokrojoną cebula i czosnek oraz matias.
Sałatka ryżowa z matiasem, pomidorkami, groszkiem
Umyte pomidorki odsączamy z wody na ręczniku papierowym.
Sałatka ryżowa z matiasem, pomidorkami, groszkiem
Wszystkie składniki na sałatkę wkładamy do miski i mieszamy.