Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Sałatka jarzynowa. 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna sałatka do drugiego dania i nie tylko.

Sałatka jarzynowa. 2

Składniki:

Sałatka jarzynowa. 2

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka jarzynowa. 2
Wszystkie warzywa myjemy pod bieżącą wodą. Marchew, jabłka i ogórki obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn o grubych oczkach. Kapustę oczyścić i poszatkować, a pomidory i paprykę (z papryki usunąć gniazdka nasienne), pokroić w drobną kostkę. Kalafiora podzielić na małe różyczki. Wszystko razem wymieszać, włożyć do rondla i zalać oliwą. Doprawić solą pieprzem, zielem, liściem laurowym, gotować 20 minut. Pod koniec gotowania wlać ocet i posiekaną drobniutko pietruszkę. Wkładać do wyparzonych słoi pasteryzować 20 minut.