Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowa z gotowanymi pieczarkami
Marchewkę i pietruszkę ugotować do miękkości ( można użyć warzyw z rosołu). Jajka ugotować na twardo. Pieczarki obrać i następnie obgotować w osolonym wrzątku około 3-4 minut. Odcedzić i ostudzić. Następnie delikatnie osuszyć. Marchewkę i pietruszkę pokroić na małe kawałki. Dodać pieczarki pokrojone na średniej wielkości kostkę. Cebulę drobniutko pokroić. Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w małą kostkę. Ogórki pokroić w małą kostkę. Wymieszać wszystkie składniki. Obrane jajka pokroić w małą kostkę ( jedno odłożyć do dekoracji). Doprawić sola i pieprzem. Dodać musztardę oraz majonez i wymieszać. Udekorować ostatnim jajkiem. Odłożyć na godzinę do lodówki. Smacznego!