Sposób przygotowania:
Sałatka konserwowa z ogórków
Ogórki dobrze umyć i pokroić w plasterki, cebulę obrać i pokroić w paski, marchewkę obrać i zetrzeć na grubych oczkach.
Do słoików wsypać po parę ziaren przypraw. Dodać ogórki, marchew i cebulę.
Zalewa:
Wszystkie składniki zagotować, zalać słoiki, szczelnie zakręcić.
Słoiki zakręcone gotować 3 min do góry dnem.
Na ściereczce ustawić słoiki z sałatką do góry dnem aż do ostygnięcia.
Do słoików wsypać po parę ziaren przypraw. Dodać ogórki, marchew i cebulę.
Zalewa:
Wszystkie składniki zagotować, zalać słoiki, szczelnie zakręcić.
Słoiki zakręcone gotować 3 min do góry dnem.
Na ściereczce ustawić słoiki z sałatką do góry dnem aż do ostygnięcia.