Sposób przygotowania:
Śledzie z suszonymi grzybami w pomidorach
Grzyby opłukać, podgotować 10-15 min, odcedzić, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę posiekać drobno. Płaty śledziowe pokroić w 2 cm kawałki.
Na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę, w połowie smażenia dodać grzyby. Wlać przecier, dodać liście laurowe i ziele angielski. Doprawić miodem, solą i pieprzem. Dusić razem ok. 5 min.
Wyłączyć gaz, do gorącego sosu przełożyć śledzie.
Całość delikatnie wymieszać razem.
Odstawić do wystudzenia.
Na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę, w połowie smażenia dodać grzyby. Wlać przecier, dodać liście laurowe i ziele angielski. Doprawić miodem, solą i pieprzem. Dusić razem ok. 5 min.
Wyłączyć gaz, do gorącego sosu przełożyć śledzie.
Całość delikatnie wymieszać razem.
Odstawić do wystudzenia.