Sposób przygotowania:
Serowy omlet z warzywami
Warzywa myjemy.
Batata i cukinię obieramy.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
Wszystkie warzywa kroimy w kosteczkę.
Na patelnię wlewamy olej i wrzucamy trochę masła, rozgrzewamy.
Wrzucamy warzywa, szpinak i czosnek na patelnię i smażymy na średnim ogniu do miękkości.
Szczypiorek szatkujemy i dorzucamy do warzyw.
Jajka rozkłócamy, dodajemy przyprawy i smietankę.
Wlewamy masę na warzywa i zmniejszamy ogień.
Przykrywamy pokrywką.
Smażymy na małym ogniu do zetnięcia się masy.
Podajemy z ulubionym pieczywem.
Smacznego ;)
Batata i cukinię obieramy.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
Wszystkie warzywa kroimy w kosteczkę.
Na patelnię wlewamy olej i wrzucamy trochę masła, rozgrzewamy.
Wrzucamy warzywa, szpinak i czosnek na patelnię i smażymy na średnim ogniu do miękkości.
Szczypiorek szatkujemy i dorzucamy do warzyw.
Jajka rozkłócamy, dodajemy przyprawy i smietankę.
Wlewamy masę na warzywa i zmniejszamy ogień.
Przykrywamy pokrywką.
Smażymy na małym ogniu do zetnięcia się masy.
Podajemy z ulubionym pieczywem.
Smacznego ;)