Sposób przygotowania:
Sałatka lwowska
Buraki dokładnie myjemy i gotujemy bez obierania. Marchew,selera i ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy osobno bez obierania.
Ugotowane warzywa kroimy w kostkę.
Ogórki i jabłka obieramy i również kroimy w kostkę. Śledzie kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Grzyby odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Pokrojone składniki , oprócz ziemniaków i śledzi mieszamy.Skrapiamy sokiem z cytryny.
Śmietanę mieszamy z musztardą, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Dodajemy do sałatki i delikatnie mieszamy.
Na końcu dodajemy śledzie i ziemniaki,delikatnie mieszamy.
Ugotowane warzywa kroimy w kostkę.
Ogórki i jabłka obieramy i również kroimy w kostkę. Śledzie kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Grzyby odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Pokrojone składniki , oprócz ziemniaków i śledzi mieszamy.Skrapiamy sokiem z cytryny.
Śmietanę mieszamy z musztardą, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Dodajemy do sałatki i delikatnie mieszamy.
Na końcu dodajemy śledzie i ziemniaki,delikatnie mieszamy.