pr

pr

Kucharz
[Przepisów: 16]

Sałatka macedońska

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Osobom, które chciałyby skomponować bardziej pożywną kompozycję firma d’aucy proponuje przepis na „Sałatkę z rodu Macedonii”:

Sałatka macedońska

Składniki:

Sałatka macedońska

 

  • Składniki na 4 porcje:
  • sałatka macedońska d’aucy – 800 g (2 puszki)
  • czerwona papryka – 500g
  • jajka – 3 sztuki
  • żółty ser – 60g
  • oliwa z oliwek – 30ml
  • ocet winny – 1 łyżeczka
  • natka pietruszki – ½ pęczka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka macedońska
Ugotuj jajka na twardo, a gdy ostygną pokrój je w kostkę. Pokrój w paski paprykę oraz żółty ser. Wymieszaj przygotowane składniki z odcedzoną sałatką macedońską d’aucy. Dodaj oliwę z oliwek, ocet winny, dopraw solą i pieprzem do smaku. Całość posyp świeżą natką pietruszki.