Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z rukolą i krewetkami
Makaron gotuję wg przepisu na opakowaniu,odcedzam,przelewam wodą i wkłądam do salaterki. Jajka gotuję na twardo,obieram kroję na cząstki. Krewetki rozmrażam,na ręczniku papierowym,czosnek obieram i przeciskam przez praskę ,obsmażam na patelni na łyżce oleju przez minutę z krewetkami,dodaję do makaronu.Ogórek obieram ze skórki kroję wzdłuż na połowę i nastepnie w plastry.Rukole myję osuszam ddoaję do makaronu,mieszam wszystko razem,doprawiam do smaku solą i kolorowym pieprzem z młynka. Sos: Musztardę przekładam do miseczki dodaję oliwę ocet z białego wina i małą trzepaczką roztrzepuję wszystko razem,polewam sałatkę mieszam. Rozkładam na talerze,dekoruję cząstkami jaj,można ewentualnie ozdobić natka pietruszki. Smacznego:)