Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Sałatka meksykańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Sałatkę przygotowuję się zaledwie kilka minut, a smakuje rewelacyjnie, a to zasługa pysznego sosu majonezowo-ketchupowego i kolorowych warzyw

Sałatka meksykańska

Składniki:

Sałatka meksykańska

 

  • 2 piersi z kurczaka,
  • przyprawa do dań kuchni meksykańskiej,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 czerwona papryka,
  • 1 por,
  • olej do smażenia,
  • SOS:
  • 3 łyżki majonezu,
  • 3 łyżki ketchupu,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka meksykańska
Pierś z kurczaka drobno kroimy, oprószamy ją przyprawą do dań kuchni meksykańskiej i obsmażamy na patelni. Mięso wykładamy na papierowe ręczniki, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Kukurydzę i fasolę odsączamy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją w drobną kostkę. Pora (białą część) kroimy w cienkie paski. Składniki sosu mieszamy ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji. Do miski wkładamy składniki sałatki, mieszamy je z sosem i doprawiamy do smaku. Smacznego :)