Sposób przygotowania:
Sałatka misz masz
Marchew, korzeń pietruszki i selera oczyścić i nie obierać dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą ugotować, ostudzić a następnie obrać, pokroić w kostkę.
Białą cześć pora pokroić pół plasterki i sparzyć wrzątkiem, odsączyć na sicie. Jabłka obrać i również pokroić w kostkę. Do warzyw dodać por oraz jabłka. Paprykę pokroić w kostkę, również dodać do warzyw.
Kukurydzę, groszek i fasolę odsączyć z zalewy i dodać do sałatki, całość wymieszać.
Do warzyw dodać majonez, doprawić do smaku i wymieszać. Można od razu podawać.
Białą cześć pora pokroić pół plasterki i sparzyć wrzątkiem, odsączyć na sicie. Jabłka obrać i również pokroić w kostkę. Do warzyw dodać por oraz jabłka. Paprykę pokroić w kostkę, również dodać do warzyw.
Kukurydzę, groszek i fasolę odsączyć z zalewy i dodać do sałatki, całość wymieszać.
Do warzyw dodać majonez, doprawić do smaku i wymieszać. Można od razu podawać.