Sposób przygotowania:
Sałatka na szybko
Jajka gotujemy na twardo. Jeśli używamy parówek gotujemy je kilka minut, jeśli używamy szynkę kroimy ją w drobną kostkę. Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski posypujemy odrobiną soli i ugniatamy ręką minutę, aby była miękka. Pomidora parzymy i obieramy ze skórki. Do sałatki wrzucamy jedynie pokrojony miąższ. Ogórka kroimy w plasterki, a natkę siekamy jak najdrobniej. Dodajemy do miski wszystkie składniki, do tego kukurydzę, jajka w pokrojone w kostkę, oraz parówki lub szynkę. Sos robimy w osobnym kubeczku dodając majonez, śmietanę/jogurt, cukier, sól i pieprz i wyciśnięty ząbek czosnku. Mieszamy minutę. Odstawiamy sos na 10 min aby wszystko się ładnie połączyło. Sosem zalewamy sałatkę i mieszamy. Smaczne i syte w sam raz na szybkie danie.