iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sałatka niedzielna obiadowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dobra sałatka pasuje do mięs. podajemy zimną

Sałatka niedzielna obiadowa

Składniki:

Sałatka niedzielna obiadowa

 

  • 1/3 szt kapusta pekińska,
  • 1 szt cebula,
  • 10 szt pieczarki całe marynowane,
  • 1/2 szt papryka czerwona,
  • 3 szt korniszony,
  • 1 szt ogórek kiszony,
  • pieprz,
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka niedzielna obiadowa
Kapustę pekińską myjemy osuszamy i kroimy dość drobno przekładamy do miski. Pieczarki odcedzamy kroimy w plasterki. Korniszony i ogórek kiszony kroimy w kostkę. Cebulę białą obieramy i siekamy. Paprykę czerwona myjemy usuwamy gniazdo nasienne i myjemy. Kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy. Z pieczarek marynowanych odlewamy 1/4 szklanki marynaty dodajemy oliwy ok 2 łyżki , doprawiamy pieprzem świeżo mielonym ,mieszamy i wlewamy ten sos do sałatki. Nakrywamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Podajemy do obiadku .