Sposób przygotowania:
sałatka obiadowa
Paprykę pokroić w paseczki, cebulę w krążki i każdy oddzielić.
Sałatę, roszponkę i cykorię umyć w osolonej wodzie, aby wypłukać piasek pozostający na liściach.
Wszystkie liście umieścić w wirówce do sałaty i dokładnie je osuszyć.
Po odwirowaniu zieleniny, porwać ja na kawałki, dodać paprykę i cebulę.
Wszystkie przyprawy dokładnie wymieszać, polać sałatę i wszystko wymieszać.
Sałatkę najlepiej przyprawić tuż przed podaniem, bo liście sałaty, cykorii i roszponki bardzo zmiękną i zmniejszą swoją objętość.
Sałatę, roszponkę i cykorię umyć w osolonej wodzie, aby wypłukać piasek pozostający na liściach.
Wszystkie liście umieścić w wirówce do sałaty i dokładnie je osuszyć.
Po odwirowaniu zieleniny, porwać ja na kawałki, dodać paprykę i cebulę.
Wszystkie przyprawy dokładnie wymieszać, polać sałatę i wszystko wymieszać.
Sałatkę najlepiej przyprawić tuż przed podaniem, bo liście sałaty, cykorii i roszponki bardzo zmiękną i zmniejszą swoją objętość.