Sposób przygotowania:
Sałatka owocowa z makaronem ryżowym
Makaron pokruszyć lub pokroić. Zalać wrzątkiem, odstawić na 5 minut pod przykryciem, odcedzić. Obrać i pokroić wszystkie owoce (awokado od razu skropić cytryną). Zestaw może być inny, wedle uznania.
Doprawić sosem: sok z cytryny, starty na tarce imbir, 1 łyżka płynnego miodu, 2 łyżki sosu chili, 1 łyżka oleju sezamowego.
Owoce wymieszać, dodać makaron i delikatnie wymieszać, żeby makaron pozostał przezroczysty. Posypać czarnym sezamem.
Wstawić do lodówki przed podaniem na 1 godz.
Doprawić sosem: sok z cytryny, starty na tarce imbir, 1 łyżka płynnego miodu, 2 łyżki sosu chili, 1 łyżka oleju sezamowego.
Owoce wymieszać, dodać makaron i delikatnie wymieszać, żeby makaron pozostał przezroczysty. Posypać czarnym sezamem.
Wstawić do lodówki przed podaniem na 1 godz.
eli_555
misia53