Sposób przygotowania:
Sałatka owocowa z ziołowymi grzankami
Pokroić bułkę lub chleb tostowy w kostkę . Posypać przyprawą do masła ( lub inną której smak nam odpowiada ) i włożyć do pojemnika ActiFryi polać 1 miarką oleju z pestek winogron . Nastawić na 5 minut . Wyjąć i otrząsnąć z grzanek okruchy i resztkę przyprawy . Kapustę pekińską usiekać w paseczki . Posypać odrobiną przyprawy do surówek i cukru i lekko ugnieść by zmiękła . Pokroić w kostkę biały ser . Z kaki zdjąć skórkę i pokroić w grubą kostkę . Kiwi obrać ze skórki i pokroić w pół plasterki . Z połówki pomarańczy wyciąć miąższ , pokroić w kostkę usuwając pestki . Jabłko obrać i pokroić w kostkę . Zrobić sos do sałatki mieszając konfiturę , olej ( 3 miarki ) , musztardę , otartą skórkę pomarańczową i przyprawę do surówek do smaku.Wymieszać wszystkie składniki po za grzankami .Podawać sałatkę posypując grzankami w ostatnim momencie przed podaniem by nie zmiękły .
superbaba4
Tit