alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Sałatka paprykowo-kapuściana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sałatka paprykowo-kapuściana

Sałatka paprykowo-kapuściana

Składniki:

Sałatka paprykowo-kapuściana

 

  • 1 kg papryki
  • 75 dag cebuli
  • 200 ml oleju
  • pół szklanki cukru
  • 1 łyżka czubata soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 kg białej kapusty
  • 1 kg marchewki

 

Sposób przygotowania:

Sałatka paprykowo-kapuściana
Obrać cebule, pokroić na grube plastry. Kapustę oczyścić i poszatkować. marchewkę i paprykę zetrzeć. Podane składniki wymieszać ze sobą. Lekko podlać wodą. Gotować 20 minut. Rozłożyć do słoików, szybko zakręcić, odwracać do góry dnem.

Tagi:

papryka