Sposób przygotowania:
Sałatka pikantna z rokpolem
Kapustę umyć, drobno poszatkować.
Ser pokruszyć.
Połowę orzechów grubo pokroić, resztę drobno posiekać.
Wszystko składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Natkę umyć i posiekać.
Dodać do dressingu, wsypać posiekane orzechy, dobrze wymieszać.
Sałatkę polać sosem, wstawić na godzinę do lodówki.
Jajka ugotować na twardo.
Gdy wystygną, obrać, pokroić na ćwiartki i ułożyć na schłodzonej sałatce.
Posypać grubo krojonymi orzechami.
Ser pokruszyć.
Połowę orzechów grubo pokroić, resztę drobno posiekać.
Wszystko składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Natkę umyć i posiekać.
Dodać do dressingu, wsypać posiekane orzechy, dobrze wymieszać.
Sałatkę polać sosem, wstawić na godzinę do lodówki.
Jajka ugotować na twardo.
Gdy wystygną, obrać, pokroić na ćwiartki i ułożyć na schłodzonej sałatce.
Posypać grubo krojonymi orzechami.