Sposób przygotowania:
Sałatka przekładana
Buraki umyć i ugotować w łupinach do miękkości.
Ziemniaki umyć i ugotować w łupinach do miękkości.
Jajka ugotować na twardo.
Cebulę posiekać w drobną kostkę.
Tuńczyka odsączyć z sosu.
Czosnek rozgnieść.
Zrobić sos łącząc majonez, jogurt, rozgnieciony czosnek i koper, a na koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Kiedy warzywa ostygną ziemniaki zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i podzielić na dwie równe części.
Buraki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i podzielić na dwie równe części.
Jajka zetrzeć na tarce z małymi oczkami podzielić na dwie równe części.
Ser zetrzeć na tarce z małymi oczkami.
Wszystkie składniki układać w szklanej, szerokiej misce kolejno warstwami.
Połowa porcji ziemniaków, połowa buraków, połowa jajek, cały tuńczyk, cała cebula, połowa ziemniaków, połowa buraków, połowa jajek, na wierch wyłożyć sos majonezowo-jogurtowy i posypać startym serem żółtym.
Ziemniaki umyć i ugotować w łupinach do miękkości.
Jajka ugotować na twardo.
Cebulę posiekać w drobną kostkę.
Tuńczyka odsączyć z sosu.
Czosnek rozgnieść.
Zrobić sos łącząc majonez, jogurt, rozgnieciony czosnek i koper, a na koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Kiedy warzywa ostygną ziemniaki zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i podzielić na dwie równe części.
Buraki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i podzielić na dwie równe części.
Jajka zetrzeć na tarce z małymi oczkami podzielić na dwie równe części.
Ser zetrzeć na tarce z małymi oczkami.
Wszystkie składniki układać w szklanej, szerokiej misce kolejno warstwami.
Połowa porcji ziemniaków, połowa buraków, połowa jajek, cały tuńczyk, cała cebula, połowa ziemniaków, połowa buraków, połowa jajek, na wierch wyłożyć sos majonezowo-jogurtowy i posypać startym serem żółtym.
msewka