Sposób przygotowania:
Sałatka przekładana warstwami
Buraki, ziemniaki, jajka ugotować . Obrać . Jajka i ziemniaki pokroić w kostkę. Buraki utrzeć na tarce jarzynowej na tych dużych oczkach. Cebulkę drobno usiekać. Śledzie odsączyć z oleju i pokroić w paseczki.
W szklanej misce układać warstwy : śledzie , cebula ( posolić i posypać pieprzem ) - polać majonezem , ziemniaki ( posolić i posypać pieprzem ),buraki - polać majonezem ,jajka- polać majonezem .Posypać szczypiorkiem i drobno pokrojonej papryki .
W szklanej misce układać warstwy : śledzie , cebula ( posolić i posypać pieprzem ) - polać majonezem , ziemniaki ( posolić i posypać pieprzem ),buraki - polać majonezem ,jajka- polać majonezem .Posypać szczypiorkiem i drobno pokrojonej papryki .