Sposób przygotowania:
Sałatka ryżowa z czosnkiem i ananasem.
Ryż w torebce dać na osoloną,gotującą się wodę i gotować z 15-
20 minut,aż napęcznieje.Potem wyjąć z garnka na durszlak,prze-
-ciąć woreczek i wysypać ryż na durszlak oraz zalać zimną wodą.Ząbki czosnku zmiażdżyć w prasce,krążki ananasa wyjąć z
puszki,osączyć i pokroić na małe kawałki.Dodać do ryżu kostki
ananasa,czosnek i przyprawy ziołowe.Wymieszać dwiema łyżka-
-mi do sałatek i spróbować.Przełożyć do salaterki i podawać na kolację.
20 minut,aż napęcznieje.Potem wyjąć z garnka na durszlak,prze-
-ciąć woreczek i wysypać ryż na durszlak oraz zalać zimną wodą.Ząbki czosnku zmiażdżyć w prasce,krążki ananasa wyjąć z
puszki,osączyć i pokroić na małe kawałki.Dodać do ryżu kostki
ananasa,czosnek i przyprawy ziołowe.Wymieszać dwiema łyżka-
-mi do sałatek i spróbować.Przełożyć do salaterki i podawać na kolację.
p.haju
marietta