Sposób przygotowania:
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i jajkiem
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu i zostawiamy do ostygnięcia. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie (dzięki temu, jak popękają podczas gotowania, to "pozostaną w skorupkach"). Ugotowane jajka obieramy i kroimy w kostkę. Kukurydzę i tuńczyka odcedzamy. W dużej misce łączymy ryż, z jajkami, tuńczykiem i kukurydzą. Doprawiamy pieprzem cytrynowym i mieszamy z majonezem.
![Sałatka ryżowa z tuńczykiem i jajkiem Sałatka ryżowa z tuńczykiem i jajkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-ryzowa-z-tunczykiem-i-jajkiem-292235.jpg)
![Sałatka ryżowa z tuńczykiem i jajkiem Sałatka ryżowa z tuńczykiem i jajkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-ryzowa-z-tunczykiem-i-jajkiem-292236.jpg)