Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Sałatka śledziowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka śledziowa w sosie koperkowym, z dodatkiem pomidorów i czosnku konserwowego, to pyszne połączenie.

Sałatka śledziowa

Składniki:

Sałatka śledziowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka śledziowa
Śledzie moczymy w mleku, płuczemy i kroimy w kostkę. Do miseczki przekładamy jogurt, dodajemy przeciśnięty czosnek oraz koperek, doprawiamy solą i pieprzem mieszamy - odstawiamy na 5 minut.

Pomidory myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w kosteczkę, przekładamy do śledzi - mieszamy, zalewamy sosem jogurtowym i mieszamy, odstawiamy na kwadrans.

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w ćwiartki. Do miseczek nakładamy sałatkę, na wierzchu układamy jajka, posypujemy marynowanym czosnkiem i dekorujemy szczyptą koperku.