Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa
Śledzie moczymy w mleku, płuczemy i kroimy w kostkę. Do miseczki przekładamy jogurt, dodajemy przeciśnięty czosnek oraz koperek, doprawiamy solą i pieprzem mieszamy - odstawiamy na 5 minut.
Pomidory myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w kosteczkę, przekładamy do śledzi - mieszamy, zalewamy sosem jogurtowym i mieszamy, odstawiamy na kwadrans.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w ćwiartki. Do miseczek nakładamy sałatkę, na wierzchu układamy jajka, posypujemy marynowanym czosnkiem i dekorujemy szczyptą koperku.
Pomidory myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w kosteczkę, przekładamy do śledzi - mieszamy, zalewamy sosem jogurtowym i mieszamy, odstawiamy na kwadrans.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w ćwiartki. Do miseczek nakładamy sałatkę, na wierzchu układamy jajka, posypujemy marynowanym czosnkiem i dekorujemy szczyptą koperku.