Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa Eli z jabłkiemprzygotowanie składników

Płaty śledziowe zalać dużą ilością wody i moczyć 3 godziny. Płaty wyjąć z wody, osuszyć i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd

Ogórki kiszone pokroić w kostkę razem ze skórką.
przygotowanie składników cd

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd

Jabłka opłukać i obrać ze skórki. Przekroić jabłka na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Pokroić jabłka w kostkę.
przygotowanie sałatki

Do miski włożyć pokrojone śledzie. Do śledzi dodać jabłka, ogórki kiszone, cebulę, sok z ogórków, olej, liście laurowe i ziele angielskie. Całość doprawić do smaku pieprzem i wymieszać. Włożyć sałatkę do lodówki żeby się przegryzła. Smacznego!