Sposób przygotowania:
Sałatka z patisonami, papryką i pieczarkamiETAP 1:
Obie mąki wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia, posiekać z tłuszczem, dodać jajko i śmietanę.
ETAP 2:
Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i pozostawić na 15-20 minut.
ETAP 3:
Rozwałkować, wylepić foremki, nakłuć widelcem, włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.
ETAP 4:
Marchew, pietruszkę i ziemniaki ugotować w łupinach, ostudzić obrać. Obrane jajka, warzywa, pieczarki, paprykę i patisony pokroić w kostkę. kukurydzę i groszek osączyć z zalewy. Cebulę drobno posiekać. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Odłożyć na 1-2 godziny do lodówki aby smaki się połączyły. Następnie napełnić upieczone, zimne babeczki, ozdobić, podawać.
danielek