Sposób przygotowania:
Śledzie w wiosennym twarożkuETAP 1:
![Śledzie w wiosennym twarożku Śledzie w wiosennym twarożku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sledzie-w-wiosennym-twarozku-408119.jpg)
Filety śledziowe odsączyć ze słonej zalewy i włożyć do zimnego mleka na około 3 godziny. W trakcie moczenia mleko można zmienić, wtedy sól szybciej wyjdzie z ryby.
Śledzie osuszyć i pokroić na kawałki.
ETAP 2:
![Śledzie w wiosennym twarożku Śledzie w wiosennym twarożku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sledzie-w-wiosennym-twarozku-408121.jpg)
Twaróg rozetrzeć ze śmietaną i przyprawami. Do twarogu dodać pokrojoną cebulkę, rzodkiewkę i posiekany szczypiorek.
ETAP 3:
![Śledzie w wiosennym twarożku Śledzie w wiosennym twarożku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sledzie-w-wiosennym-twarozku-408123.jpg)
Tak przygotowany twarożek wymieszać ze śledziami. Odstawić, aby smaki się przegryzły. Smacznego.