Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałatka szegedyńska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i ostudzić. Paprykę pozbawić gniazda

Sałatka szegedyńska

Składniki:

Sałatka szegedyńska

 

Sposób przygotowania:

Sałatka szegedyńska
Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i ostudzić. Paprykę pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w paski. Ziemniaki, ogórki, jajka i pomidory pokroić w plastry, Sałatę poszarpać na małe kawałki. Wszystkie składniki wymieszać. Polać oliwą. Doprawić solą, pieprzem i octem, ponownie wymieszać. Podawać z białym pieczywem.