Sposób przygotowania:
Sałatka szwedzka do słoika
Ogórki myjemy i kroimy w cienkie plasterki, ale razem ze skórą. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Powinny być cienkie. Czosnek kroimy w plasterki, a paprykę w cienkie paski. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i mieszamy ze sobą.
Każdy słoik do połowy wypełnić ogórkami z resztą warzyw. Włożyć przyprawy i dołożyć drugą połowę słoika sałatką. Składniki zalewy dokładnie ze sobą mieszamy i należy je zagotować.
Gorącą zalewą zalewamy sałatki w słoikach. Słoiki dokładnie zamykamy i pasteryzujemy przez 15 minut.
Każdy słoik do połowy wypełnić ogórkami z resztą warzyw. Włożyć przyprawy i dołożyć drugą połowę słoika sałatką. Składniki zalewy dokładnie ze sobą mieszamy i należy je zagotować.
Gorącą zalewą zalewamy sałatki w słoikach. Słoiki dokładnie zamykamy i pasteryzujemy przez 15 minut.
gusia1000