Sposób przygotowania:
Sałatka trzy czosnki
Kapustę pekińską szatkujemy. Pomidory sparzamy a następnie kroimy na ok 8-10 kawałków. Jajka gotujemy na twardo i obieramy. 4 jajka kroimy na ćwiartki i dodajemy do sałatki. Cebulę i ser feta kroimy w kostkę. Dodajemy ok 3/4 puszki kukurydzy, resztę zostawiamy do ozdoby. Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy a następnie gotujemy. Ugotowaną kroimy w kostkę i smażymy na patelni grillowej, aż się ładnie zarumieni podlewając olejem ze słoiczków czosnku. Gotowe mięsko pozostawiamy do przestygnięcia a następnie dodajemy do sałatki. Po pół słoiczka czosnku włoskiego oraz z ziołami dodajemy do sałatki krojąc w drobne plasterki. Majonez mieszamy z jogurtem oraz wodą. Doprawiamy do smaku i dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek konserwowy, a na koniec alkohol. Sos doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy a następnie wlewamy do sałatki i dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę przełożyć do salaterki i ozdobić kukurydzą oraz pozostałym jajkiem i zieleninką. Sałatkę odkładamy na ok 2-3 godziny, by składniki się przegryzły. Smacznego !!