Sposób przygotowania:
Sałatka tuńczykowa z pęczakiem
Kaszę opłucz, zalej 3 szklankami posolonego wrzątku. Poczekaj, aż zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem jeszcze 30 minut. Ugotowany na sypko pęczak przesyp do miseczki i wystudź.
Tuńczyka osącz z zalewy, rozdrobnij widelcem. Pomidorki potnij na połówki, ogórek pokrój w gruba kostkę, obraną cebulę w cienkie półplasterki. Kaszę wymieszaj z rybą, warzywami i oliwkami. Oprósz sola i pieprzem. Skrop oliwą i octem winnym. Przemieszaj. Sałatkę przełóż na talerzu wyłożony sałatą. Udekoruj koperkiem
Tuńczyka osącz z zalewy, rozdrobnij widelcem. Pomidorki potnij na połówki, ogórek pokrój w gruba kostkę, obraną cebulę w cienkie półplasterki. Kaszę wymieszaj z rybą, warzywami i oliwkami. Oprósz sola i pieprzem. Skrop oliwą i octem winnym. Przemieszaj. Sałatkę przełóż na talerzu wyłożony sałatą. Udekoruj koperkiem