dża

dża

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 262]

Sałatka w muszlach taco 3

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Trochę Meksyku, odrobina Indii i swojski majonez - sposób na wykorzystanie mięsa z wywaru na zupę.

Sałatka w muszlach taco 3 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałatka w muszlach taco 3

 

  • Opakowanie gotowych muszli taco
  • 2 ugotowane udka kurczaka (z wywaru na zupę)
  • 1 cebula
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1 mała papryka czerwona
  • 3 małe ogórki konserwowe
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka curry w proszku
  • sól, pieprz
  • DODATKOWO:
  • mix sałat – opakowanie 15 dag
  • 1 łyżeczka oliwy
  • ½ łyżeczki octu winnego

Sposób przygotowania:

Sałatka w muszlach taco 3
Z ugotowanych udek zdjęłam skórę i oddzieliłam mięso od kości. Warzywa oczyściłam i obrałam. Cebulę pokroiłam w pióra, paprykę w paseczki, ogórka w półplasterki. Do miski włożyłam rozdrobnione mięso, pokrojone warzywa, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę i osączoną z zalewy fasolę. Dodałam majonez i curry, doprawiłam solą i świeżo zmielonym pieprzem. Całość dokładnie wymieszałam. Sałatkę nałożyłam do gotowych taco. Wypełnione muszle taco ułożyłam na talerzach wraz z sałatą skropioną oliwą i octem winnym.
Sałatka w muszlach taco 3
Do miski włożyłam rozdrobnione mięso, cebulę, czosnek
Sałatka w muszlach taco 3
Dodałam paprykę, ogórki i fasolę z puszki
Sałatka w muszlach taco 3
Całość połączyłam majonezem oraz doprawiłam curry