Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa wg kama1132
Cykorię dokładnie płuczemy, delikatnie rozrywając w kawałki układamy na spodzie przezroczystej wysokiej misy, do smaku ją solimy. Pieczarki dokładnie oczyszczamy, myjemy i kroimy w cienkie plasterki i układamy na warstwę cykorii i na to rozprowadzamy połowę jogurtu. Brzoskwinie odcedzamy z syropu i kroimy w paski układając na sałatce przykrywając reszta cykorii. Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę następnie obtaczamy w przyprawach i w wyciśniętym przez praskę czosnku, i smażymy na oleju. Gdy mięso będzie jucz miękkie, odstawiamy je do wystygnięcia, odsączamy z tłuszczu i posypujemy nim sałatkę. Na górną warstwę wykładamy resztę jogurtu i całość posypujemy posiekana natką pietruszki.