Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z brokułamiPrzygotowanie brokuła

Zagotować wodę z dodatkiem soku z cytryny,cukru i z odrobiną soli.
Brokuła oczyścić, podzielić na różyczki. Wrzucić do wrzątku i gotować ok.3 min.
Następnie odcedzić,wystudzić i ułożyć na dnie szklanego naczynia.
Przygotowanie warstw sałatki

Słonecznik uprażyć na złoto na suchej patelni. Wystudzić.
Ser feta pokroić w kostkę.
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Na warstwie brokuła układamy pokrojony ser,kukurydzę i posypujemy słonecznikiem lub pestkami dyni.
Przygotowanie sosu czosnkowego

Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.
Wymieszać ze składnikami na sos doprawiając do smaku podanymi przyprawami.
Etap końcowy

Pomidorki koktajlowe umyć. Przeciąć wzdłuż na pół.
Na warstwie sosu czosnkowego ułożyć pomidorki.
Całość posypujemy kiełkami z brokuła.