Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z kalafiorem i fasolką
Jajka umyć, ugotować na twardo. Kalafior umyć, podzielić na różyczki, fasolkę umyć,odciąć końcówki i pokroić na kawałki. W dwóch garnkach zagotować wodę, osolić. Do jednego włożyć kalafior i curry, do drugiego fasolkę i kostkę rosołową. Warzywa gotować 8minut. Odecedzić i ostudzić. Jajka obrać i pokroić w plasterki. Koperek umyć, osuszyć i posiekać. Cebulkę oczyścić, umyć i pokroić na plasterki. Rzodkiewki umyć i pokroić na ćwiartki. Liście sałaty umyć i osuszyć. Majonez wymieszać z jogurtem, sokiem z cytryny, papryką, tymiankiem, przyprawić solą i pieprzem. Na dnie salaterki ułożyć liście sałaty, a potem układać warstwami kalafior, fasolkę, jajka, cebulkę, rzodkiewkę. Każdą warstwę polewać 1 łyżką sosu. Gotową sałatkę posypać koperkiem.