Sposób przygotowania:
Sałatka warzywna do słoika
Kapustę obieramy z wierzchnich liści i drobno szatkujemy. Ogórki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Marchew obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Cebulę kroimy w piórka a paprykę w cienkie słupki.
Do kapusty dodajemy przygotowane warzywa. Wszystko mieszamy i dodajemy resztę przypraw do smaku.
Sałatka w smaku powinna być dość wyrazista (ale bez przesady).
Nakładamy sałatkę razem z wytworzonym sokiem do przygotowanych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok 35 min większe słoiki.
Do kapusty dodajemy przygotowane warzywa. Wszystko mieszamy i dodajemy resztę przypraw do smaku.
Sałatka w smaku powinna być dość wyrazista (ale bez przesady).
Nakładamy sałatkę razem z wytworzonym sokiem do przygotowanych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok 35 min większe słoiki.