Sposób przygotowania:
Sałatka warzywna do słoików
Ogórki, marchew i paprykę myjemy. Kapustę czyścimy i kroimy na drobno, przekładamy do miski wsypujemy sól i mieszamy. Wygniatamy i odstawiamy.
Od ogórków odcinamy końcówki i kroimy w plasterki, wkładamy do miski i wsypujemy sól, mieszamy i odstawiamy.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Marchewki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej.
Z papryki usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Z ogórków i kapusty zlewamy wytworzony płyn i przekładamy do miski.
Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Sałatkę przekładamy do czystych słoików i pasteryzujemy ( gotujemy) przez 20 minut.
Od ogórków odcinamy końcówki i kroimy w plasterki, wkładamy do miski i wsypujemy sól, mieszamy i odstawiamy.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Marchewki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej.
Z papryki usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Z ogórków i kapusty zlewamy wytworzony płyn i przekładamy do miski.
Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Sałatkę przekładamy do czystych słoików i pasteryzujemy ( gotujemy) przez 20 minut.
SylaUla
kuchenny świat