Sposób przygotowania:
Sałatka warzywna wielokolorowa
Rzodkiewki kroimy w krążki, pomidory na drobne kawałki, cukinię na cieniutkie paseczki tzw. zapałkę, paprykę przekrawamy, wydrążamy, kroimy na cienkie paski, kalarepę trzemy na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek i grubsze łodyżki kopru siekamy a górne odcinki kopru rozdrabniamy w palcach, Rzeżuchę odcinamy. Wszystkie warzywa z zieleniną mieszamy w misce. Następnie robimy dressing: mieszamy śmietanę, ocet, i musztardę, dodajemy sól i pieprz do smaku. Dodajemy olej stopniowo, powoli i ubijamy trzepaczką do piany, aż dressing zgęstnieje i będzie miał konsystencję kremu. Sałatkę polewamy dressingiem i dokładnie mieszamy po czym odstawiamy na ok.10 minut aby przeszła smakiem. Po 10 minutach wykładamy na półmisek na listki sałaty, posypujemy potartym serem i koperkiem. SMACZNEGO.