Sposób przygotowania:
Sałatka warzywna z liśćmi pora do słoików
Kapustę czyścimy i kroimy na drobno, przekładamy do miski i posypujemy solą, wygniatamy i odstawiamy.
Ogórki myjemy i odcinamy końcówki, kroimy w plasterki i przekładamy do miski. Posypujemy solą i mieszamy, odstawiamy.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
Paprykę i marchew i liście pora myjemy i wycieramy ściereczką, paprykę pozbawiamy pestek i kroimy w kostkę. Marchew obieramy i ścieramy na tarce. Liście pora kroimy na drobno. Z kapusty i ogórków zlewamy płyn i przekładamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Sałatkę wkładamy do czystych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ( gotujemy ) przez 20 minut.
Ogórki myjemy i odcinamy końcówki, kroimy w plasterki i przekładamy do miski. Posypujemy solą i mieszamy, odstawiamy.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
Paprykę i marchew i liście pora myjemy i wycieramy ściereczką, paprykę pozbawiamy pestek i kroimy w kostkę. Marchew obieramy i ścieramy na tarce. Liście pora kroimy na drobno. Z kapusty i ogórków zlewamy płyn i przekładamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Sałatkę wkładamy do czystych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ( gotujemy ) przez 20 minut.