Sposób przygotowania:
Sałatka z awokado i sosem miodowymRoszponkę i rukolę przepłukujemy dokładnie i odsączamy na durszlaku z nadmiaru wody. Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy i hartujemy zimną wodą. Obieramy ze skorupek. Majonez łączymy z jogurtem naturalnym, wodą, musztardą i miodem. Doprawiamy do smaku solą. Ogórka obieramy ze skórki. Przecinamy wzdłuż na ćwiartki, a następnie kroimy w cienkie talarki. Awokado przecinamy wzdłuż na pół. Usuwamy pestkę i obieramy ze skórki. Kroimy w niedużą kostkę. Od razu skrapiamy sokiem z limonki. Dodajemy pokrojonego ogórka. Dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Sałatę rozkładamy równomiernie na 4 niedużych półmiskach lub talerzach. Polewamy połową sosu. Układamy pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe. Posypujemy awokado z ogórkiem. Układamy pokrojone na połówki jajka przepiórcze. Polewamy pozostałym sosem. Przybieramy kiełkami rzodkiewki.