Sposób przygotowania:
Sałatka z awokado, rzodkiewką, fetą i oliwkami
Rzodkiewki dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w półplasterki.
Obieramy awokado i kroimy je na spore kawałki. Dodajemy do rzodkiewek, skrapiamy sokiem z cytryny.
Dodajemy pokrojone na połówki czarne oliwki.
Sałatę lodową myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki.
Ser feta kroimy w grubą kostkę. Dodajemy do reszty składników i delikatnie mieszamy całość.
Do oliwy dodajemy zioła prowansalskie oraz świeżo zmielony pieprz.
Mieszamy i polewamy sosem sałatkę. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Obieramy awokado i kroimy je na spore kawałki. Dodajemy do rzodkiewek, skrapiamy sokiem z cytryny.
Dodajemy pokrojone na połówki czarne oliwki.
Sałatę lodową myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki.
Ser feta kroimy w grubą kostkę. Dodajemy do reszty składników i delikatnie mieszamy całość.
Do oliwy dodajemy zioła prowansalskie oraz świeżo zmielony pieprz.
Mieszamy i polewamy sosem sałatkę. Podajemy od razu po przygotowaniu.