Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 724]

Sałatka z awokado, rzodkiewką, fetą i oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolorowa, wiosenna sałatka skropiona oliwą z oliwek. Prosta i szybka w przygotowaniu, a do tego bardzo smaczna.

Sałatka z awokado, rzodkiewką, fetą i oliwkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z awokado, rzodkiewką, fetą i oliwkami

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z awokado, rzodkiewką, fetą i oliwkami
Rzodkiewki dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w półplasterki.

Obieramy awokado i kroimy je na spore kawałki. Dodajemy do rzodkiewek, skrapiamy sokiem z cytryny.

Dodajemy pokrojone na połówki czarne oliwki.

Sałatę lodową myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki.

Ser feta kroimy w grubą kostkę. Dodajemy do reszty składników i delikatnie mieszamy całość.

Do oliwy dodajemy zioła prowansalskie oraz świeżo zmielony pieprz.

Mieszamy i polewamy sosem sałatkę. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Sałatka z awokado, rzodkiewką, fetą i oliwkami
Rzodkiewki dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w półplasterki.
Sałatka z awokado, rzodkiewką, fetą i oliwkami
Obieramy awokado i kroimy je na spore kawałki. Dodajemy do rzodkiewek, skrapiamy sokiem z cytryny.
Sałatka z awokado, rzodkiewką, fetą i oliwkami
Dodajemy pokrojone na połówki czarne oliwki.
Sałatka z awokado, rzodkiewką, fetą i oliwkami
Sałatę lodową myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Ser feta kroimy w grubą kostkę. Dodajemy do reszty składników i delikatnie mieszamy całość.