Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Sałatka z awokado, tofu i pomidorków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 180
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To idealna propozycja na zdrową przekąskę lub też dodatek do obiadu. Można ją też spakować oraz zabrać do szkoły i pracy.

Sałatka z awokado, tofu i pomidorków

Składniki:

Sałatka z awokado, tofu i pomidorków

3 porcje:

  • około 100g mixu sałat
  • 1 opakowanie tofu (około 180g; tym razem dodałam tofu z bazylią)
  • 1 awokado
  • około 12-15 pomidorków koktajlowych
  • sól, pieprz
  • 4-5 łyżek oliwy/dobrej jakości oleju

Sposób przygotowania:

Sałatka z awokado, tofu i pomidorków

Składniki:

Sałatka z awokado, tofu i pomidorków
Można użyć tofu lub też na przykład mozzarelli.

Tofu odcedzone z zalewy pokroić w niewielką kostkę, a pomidorki przekroić na pół. Obrane awokado bez pestki pokroić w plasterki i następnie każdy kawałek przekroić jeszcze na pół.

Sałatka:

Sałatka z awokado, tofu i pomidorków
Sałatkę delikatnie doprawć do własnego smaku.

Mix sałat luźno rozsypań w półmisku, a następnie umieścić tofu, awokado oraz pomidorki. Wszystko razem polać oliwą lub olejem, posypać solą z pieprzem oraz delikatnie przemieszać.