eliza739

eliza739

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 308]

Sałatka z białą i czerwoną cebulą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka z białą i czerwoną cebulą

Sałatka z białą i czerwoną cebulą

Składniki:

Sałatka z białą i czerwoną cebulą

 

  • 40 dag mrożonej zielonej fasolki
  • 30 dag czerwonej cebuli
  • 3 łyżki octu cytrynowego
  • 2 łyżki oleju
  • 4 łyżki wody
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 30 dag białej cebuli
  • biały pieprz
  • szczypta cukru
  • sól

Sposób przygotowania:

Sałatka z białą i czerwoną cebulą
Przez 20 minut gotować fasolkę w osolonej wodzie. Odsączyć, ostudzić. Jajka pokroić w ósemkę. Obrać cebule i pokroić w półplasterki. Rozetrzeć ocet z olejem i wodą. Przygotowane składniki wymieszać ze sobą. Przyprawić. Wstawić do lodówki na 30 minut.

Tagi:

jajko jajka