Sposób przygotowania:
Sałatka z białej kapusty na zimę
Kapustę poszatkować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Z papryki usunąć gniazda nasienne, umyć i pokroić ją w paseczki. Wszystkie składniki zalewy zagotować. Do gotującej zalewy dodać startą marchewkę i gotować 10 min. Następnie dodać poszatkowaną kapustę i znów gotować 10 min. Następnie dodać pokrojoną cebulę i gotować kolejne 10 min. Na koniec dodać pokrojoną paprykę i gotować kolejne 10 min. Tak przygotowaną sałatkę gorącą wkładać do słoiczków, zakręcać i ustawiać do góry dnem, a na koniec wszystkie słoiczki przykryć grubym kocem do następnego dnia. Następnego dnia wszystkie słoiczki odwrócić i gotowe zanieść do spiżarki.