Sposób przygotowania:
Sałatka z bobu szynką parmeńską i bagietką
Mrożony bób wrzucić na osolony wrzątek i gotować 12-15 minut,odcedzić przelać zimną wodą i obrać ze skórek.Miks sałat wsypać do miski. Papryki wydrążyć z nasion pokroić na paseczki,umytego pomidora na ćwiartki,połączyć w misce z sałatą wsypać gotowany bób,lekko przemieszać.Ułożyć na półmisku razem z szynką parmeńską zawiniętą w małe ruloniki.Przygotować dressing: Do małego pojemniczka z nakrętką wlać olej lniany dodać miód sok z wyciśniętej cytryny,musztardę oraz sól i pieprz do smaku,zakręcić pojemnik i wstrząsnąć parę razy do wymieszania składników.Bagietkę pszenną pociąć na kromeczki,smarować z jednej strony masłem utartym ze zmiażdżonym czosnkiem.Grillować na złocisty kolor w piekarniku.Sałatę z bobem ułożyć na talerzach polać przygotowanym dressingiem podawać z czosnkową bagietką .