Sposób przygotowania:
Sałatka z boczkiem
Ziemniaki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie (20 minut). Wystudź i obierz. Boczek pokrój w słupki, cebulę na cząstki.
Zagotuj 1/4 szklanki wody z kostką rosołową.
Na oleju zrumień cebulę i boczek.
Dodaj plasterki ziemniaków, podsmaż na złoty kolor.
Przełóż do miski, zalej ciepłym rosołem.
Przypraw solą i pieprzem.
Dodaj pokrojone ogórki.
Sałatkę udekoruj koperkiem.
Zagotuj 1/4 szklanki wody z kostką rosołową.
Na oleju zrumień cebulę i boczek.
Dodaj plasterki ziemniaków, podsmaż na złoty kolor.
Przełóż do miski, zalej ciepłym rosołem.
Przypraw solą i pieprzem.
Dodaj pokrojone ogórki.
Sałatkę udekoruj koperkiem.