Sposób przygotowania:
Sałatka z buraczków z aronią w rumie
Rozgrzej piekarnik do 190 ºC. Buraczki umyj, osusz, i nieobrane, każdy osobno zawiń w folię aluminiową i piecz w piekarniku, aż będą miękkie(możesz to sprawdzić widelcem). Gdy buraczki przestygną zdejmij z nich skórkę i pokrój na jednocentymetrowe krążki, a te na osiem części.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszaj, dodaj buraczki i odstaw na około 30 minut, aby przeszły smakiem sosu.
Po tym czasie dodaj czerwoną cebulę pokrojoną w piórka, aronie, wymieszaj i rozłóż na talerzach. Jeśli to potrzebne, dopraw solą i pieprzem, posyp posiekaną natką pietruszki.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszaj, dodaj buraczki i odstaw na około 30 minut, aby przeszły smakiem sosu.
Po tym czasie dodaj czerwoną cebulę pokrojoną w piórka, aronie, wymieszaj i rozłóż na talerzach. Jeśli to potrzebne, dopraw solą i pieprzem, posyp posiekaną natką pietruszki.