Sposób przygotowania:
Sałatka z chrupiącą papryką, na ciepło do obiaduETAP 1:
Paprykę umytą i osuszoną pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Pieczarki oczyścić, umyć osuszyć i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i dodać czosnek a następnie cebule. Smażyć na wolnym ogniu. Kolejno dodawać pieczarki i pomidory. Dusić kilka minut.
Na koniec dodać paprykę. I teraz, jeśli ktoś lubi bardziej miękką paprykę, to trzeba dłużej dusić. Moja była duszona krótko. Następnie dodać fasolę, którą trzeba wcześniej przelać zimną wodą na sicie.
Dodać jeszcze kolendrę, chili, paprykę mieloną, czosnek, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Na koniec jeszcze drobno pokrojoną natkę pietruszki. Sałatkę podawać ciepłą.
Smacznego
SylaUla