kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Sałatka z cukinii

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Cukinie umyć, odciąć końce, pokroić wzdłuż na plastry. Zagotować ocet z wodą, dodać sól i wrzucić cukinie na 2 min. ODcedzić.

Sałatka z cukinii

Składniki:

Sałatka z cukinii

 

 

  • zalewa:
  • 1,5 szklanki białego octu winnego
  • 4 szklanki wody
  • łyżka soli

Sposób przygotowania:

Sałatka z cukinii
Cukinie umyć, odciąć końce, pokroić wzdłuż na plastry. Zagotować ocet z wodą, dodać sól i wrzucić cukinie na 2 min. ODcedzić. W wyparzonych słoikach ułożyć bardzo ściśle cukinie, dodać obrac kilka ziaren pieprzu, zalać do pełna olejem. Po 3-4 dnaich są dobre do jedzenia. Przenaczone na zapas zimowy trzeba 10 min pasteryzować.

Tagi:

cukinia