Sposób przygotowania:
Sałatka z czosnkiem niedźwiedzim i warzywami
Czosnek niedźwiedzi opłukać i osuszyć, pokroić na małe kawałki. Rukolę też opłukać i osuszoną pokroić na małe cząstki jeżeli jest duża. Ja mam swoją więc zrosła mi większa. Dodać sałatę zieloną lub mix sałat, paprykę czerwoną pozbawić nasion i pokroić w kostkę.
Oliwki zielone pokroić w krążki, pomidorki wyjąć z oliwy i jeżeli są duże to pokroić. Można dodać ananasy z puszki lub ala'ananasy z cukinii. Przyprawić pieprzem i ziołami prowansalskimi, tymiankiem i innymi ulubionymi. Polać oliwą z pomidorków suszonych i skropić sokiem z cytryny. Podawać do drugiego dania z ziemniakami lub kaszą lub jako samodzielna przekąska.
Oliwki zielone pokroić w krążki, pomidorki wyjąć z oliwy i jeżeli są duże to pokroić. Można dodać ananasy z puszki lub ala'ananasy z cukinii. Przyprawić pieprzem i ziołami prowansalskimi, tymiankiem i innymi ulubionymi. Polać oliwą z pomidorków suszonych i skropić sokiem z cytryny. Podawać do drugiego dania z ziemniakami lub kaszą lub jako samodzielna przekąska.